Dagje trimbus door de ogen van de stagiaire

Gepubliceerd op 6 april 2023 om 16:19

Een dagje trimmen door de ogen van de Stagiaire

 

Sinds vorig jaar ben ik gestart als Full time Kattentrimster en daar heb ik nog altijd geen moment spijt van gehad. Dit is de beste beslissing die ik ooit heb genomen! Daarom ben ik ook vast besloten om de liefde van mijn vak te delen met andere kattentrimsters (in spe). En gisteren mocht ik dus een hele dag (5 klanten, 7 katjes) aan mijn stagiaire laten zien hoe het is om met een mobiele trimsalon dit dankbare vak uit te oefenen.

En wat hebben we veel geleerd van elkaar! Ik leer natuurlijk ook veel van iemand die nog “vers” van school is en zij leert van mij hoe het in de praktijk gaat. Ook hebben wij gesproken over invasief en niet invasief trimmen. Wat het verschil is en waarom een trimster (tijdens een trimbehandeling) eigenlijk zou besluiten om invasief te trimmen. Daar konden wij gelukkig allebei geen antwoord op geven :) 

Persoonlijk vind ik het zeer leerzaam en leuk om met iemand deze discussie te voeren want het uitgangspunt is namelijk hetzelfde, de kat van haar pijn af helpen.

Zo ben ik natuurlijk ook heel blij om te horen dat zij veel meer voelt voor het niet invasief trimmen (dus katvriendelijk en vacht besparend) dan voor het invasief trimmen (zoals ontwollen, plukken en wassen/fohnen) en dat zij haar ervaring mee zal nemen naar de komende lessen. Wie weet is er een zaadje geplant 😉 en zal de volgende lichting kattentrimsters op school alleen maar de niet invasieve manier leren. Wie weet!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Susanne Kamp
een jaar geleden

Ik heb een hele leerzame en ook gezellige dag gehad Erika. Was heel mooi om te ervaren hoe je met al je liefde de katjes verzorgde. Dank je wel daarvoor!