Home » Wie ben ik?

Wie ben ik en wat kan ik voor u betekenen?

Mijn naam is Erika van Burk en naast mijn werk als doktersassistente bij een huisartsenpraktijk, is het trimmen van katten mijn bron van ontspanning. Het geeft mij vooral rust en voldoening om met katten te werken.

Sinds 1994 ben ik getrouwd met Martin en wij zijn gezegend met 2 kinderen. Toen onze poezen van ouderdom waren overleden had ik 1 grote wens: Ik wilde een keer een raskat kopen! En zo kwam in het jaar 2000 een Noorse Boskat ons gezin verrijken en kort daarna ben ik ook gestart als fokker van dit prachtige ras. (Als hobby 1 a 2 nestjes per jaar). In 2013 werd ik voorgesteld aan het Siberische ras en ook hiermee wilde ik mijn hobby uitoefenen. Ik merkte vrijwel direct dat de vachten van de Noorse Boskat en de Siberische kat heel anders waren dan de Europese korthaar. Dit wekte mijn interesse in vachtverzorging maar ik wist toen nog niet dat er een opleiding was voor kattentrimmer. Ik trimde de katten dus voornamelijk op gevoel. Dus toen ik eind 2019 de opleiding voor kattentrimmer voorbij zag komen, dacht ik meteen: dat is wat voor mij!

Ik heb de opleiding in sneltreinvaart afgerond en ik merkte dat ik, ook al had ik veel ervaring opgedaan met mijn eigen katten, nog zoveel te leren had, zo ben ik veel meer te weten gekomen over vachtbehandelingen en daarmee bedoel ik voornamelijk het katvriendelijk en vacht besparend trimmen. Ik bezoek nu ook regelmatig seminars en volg workshops en nascholingen over hygiëne, kattengedrag, diverse trimtechnieken en niet te vergeten: kattengezondheid!

En tenslotte is het idee geboren om een mobiele trimsalon te starten. Mijn man is nogal handig met klussen dus hij gaf aan dat hij de bus wel kan omtoveren tot een kattenpaleisje.

Ik hoop je een keer te zien in mijn trimbus.

Groetjes,

Erika

Genoten opleidingen/cursussen:

- kattentrimopleiding bij de Ondernemersschool NHOC

- online cursus "klitvrije kat, zo doe je dat"

- webinar: "cats coats & coffee"

- cursus: "niet pluis op de trimtafel" van Marieke Knies (dierenarts bij Anicura)