Wie ben ik en wat kan ik voor u betekenen?

Mijn naam is Erika van Burk en trimmen van katten is mijn bron van ontspanning. Het geeft mij vooral rust en voldoening om met katten te werken.

Sinds 1994 ben ik getrouwd met Martin en wij zijn gezegend met 2 kinderen, 2 schoonkinderen en 1 kleinzoon :) 

Toen onze poezen van ouderdom waren overleden had ik 1 grote wens: Ik wilde een keer een raskat kopen! En zo kwam in het jaar 2000 een Noorse Boskat ons gezin verrijken en vrij kort daarna ben ik gestart als fokker van dit prachtige ras. (Als hobby 1 a 2 nestjes per jaar). In 2013 werd ik voorgesteld aan het Siberische ras en ook hiermee wilde ik mijn hobby uitoefenen. Ik merkte vrijwel direct dat de vachten van de Noorse Boskat en de Siberische kat heel anders waren dan de Europese korthaar. Dit wekte mijn interesse in vachtverzorging maar ik wist toen nog niet dat er een opleiding was voor kattentrimmer. Ik trimde de katten dus voornamelijk op gevoel. Dus toen ik eind 2019 de opleiding voor kattentrimmer voorbij zag komen, dacht ik meteen: dat is wat voor mij!

Ik heb de opleiding in sneltreinvaart afgerond, maar, ook al had ik veel ervaring opgedaan met mijn eigen katten, er waren zoveel nieuwe inzichten. Zo ben ik veel meer te weten gekomen over vachtbehandelingen en daarmee bedoel ik voornamelijk het katvriendelijk en vacht besparend trimmen. Ik bezoek nu ook regelmatig seminars en volg workshops en nascholingen over hygiëne, kattengedrag, diverse trimtechnieken en niet te vergeten: kattengezondheid!

En tenslotte is het idee geboren om een mobiele trimsalon te starten. Mijn man is nogal handig met klussen dus hij gaf aan dat hij de bus wel kan omtoveren tot een kattenpaleisje.

In 2022 heb ik via Anneleen Bru, van I love Happy Cats geïnvesteerd in de opleiding tot Kattengedragsadviseur. De voornaamste reden hiervoor was namelijk omdat ik van zoveel mensen in mijn trimsalon verschillende vragen kreeg over hun kat en het gedrag, dat ik mij hierin wilde scholen. Ik heb tot nu toe altijd vanuit mijn eigen ervaring gesproken, maar tijdens deze opleiding ben ik er achter gekomen dat er nog zoveel meer te leren is over kattengedrag. 

Mijn missie is daarom om zoveel mogelijk (liefst alle) KATTEN gelukkig te maken, zowel van binnen als van buiten!  

Dus heb je vragen over de vacht of gedrag van je kat? Schroom niet en stuur mij een berichtje via Whatsapp en we zullen samen naar een oplossing zoeken. Tel. 06-83987112

 

Genoten opleidingen/cursussen:

- kattentrimopleiding bij de Ondernemersschool NHOC

- online cursus "klitvrije kat, zo doe je dat"

- webinar: "cats coats & coffee"

- cursus: "niet pluis op de trimtafel" van Marieke Knies (dierenarts bij Anicura)

- bootcamp van Felinova, betreft kattengedrag

- bootcamp Pro (voor professionals) van Felinova, kattengedragsadviseur