Prijslijst Trimsalon 

Vachtbehandeling, incl. nagels knippen, gebitcontrole en sanitaire trim indien gewenst € 70,00 euro
Voor een 2e, 3e, 4e, etc katje € 65,00 euro
Indien de kat niet in 1x getrimd kan worden en binnen 1 a 2 weken vervolgafspraak € 35,00 euro (1e afspraak)
Sanitaire trim: scheren rond het achterwerk € 30,00 euro
Trimmen onder roes (kosten voor de roes dient u zelf aan de dierenarts te voldoen, ong. 50 euro) € 50,00 euro
Spoed tarief: Indien de afspraak binnen 24 uur plaats vindt komt er naast de reguliere kosten voor de vachtbehandeling een extra tarief bij voor een spoed behandeling. € 30,00 euro
Kilometervergoeding volgens snelste route via Google Maps € 0,40 ct per gereden km t/m een afstand van 20 km en € 0,50 ct per gereden km voor >20km
Parkeerkosten Voor rekening van klant
Vlooienbehandeling € 25,00 euro
Nagels knippen* € 20,00 euro

Alle behandelingen zijn inclusief nagels knippen, controleren en indien nodig reinigen van ogen, oortjes en gebied onder de staart. 

Het annuleren van een afspraak kan kosteloos tot en met 24 uur voor de afspraak, daarna zijn er kosten aan verbonden.

* Nagels knippen

Wist je dat…

  • Katten hun nagels nodig hebben om in bomen te kunnen klimmen en zichzelf te beschermen. Komt jouw kat regelmatig buiten? Dan blijven de nagels van jouw kat meestal vanzelf op de juiste lengte en is knippen vaak niet nodig. Voor de zekerheid kun je wel een goede krabpaal of krabkarton in huis neerzetten.
  • Als je de nagels van je kat regelmatig knipt, de nieuwe nagel met de oude nagelhuls kan vergroeien. Dit kan vervelende problemen opleveren. Het is daarom verstandig om de nagels alleen te knippen als het echt nodig is, bijvoorbeeld als ze blijft hangen in je kleding, vloerbedekking etc.
  • Alleen de puntjes van de nagels geknipt moeten worden met een speciale nagelknipper

Vachtbehandeling: 

Bij een vachtbehandeling wordt jouw kat om te beginnen met mijn handen gecontroleerd op eventuele klitten. Ik zal de kleine klitten eerst met de hand proberen uit te pluizen en alleen indien nodig scheren.  Als de vacht klitgevoelig is, dan is het aan te raden deze behandeling elke 12 weken te laten doen. Tussentijds blijft het wel nodig om de vacht zelf bij te houden door beginnende kleine klitten zelf op tijd te verwijderen.

Speciale Zorgbehandeling

Sommige katten hebben speciale zorg nodig. Dit zijn de oudere kat, de zieke kat of de te dikke kat. Deze katten hebben allemaal hulp bij hun vachtverzorging nodig, omdat zij moeite hebben om zichzelf goed te verzorgen. Sommige katten verzorgen zichzelf helemaal niet meer. Het is ook belangrijk om met je dierenarts contact hierover op te nemen, omdat bepaalde aandoeningen ook zorgen voor een slechte vacht. Artrose zorgt ervoor dat je kat bepaalde plekken niet meer kan bereiken omdat het te pijnlijk is. Een slecht gebit zal ervoor zorgen dat de kat zich niet meer wil wassen. Maar ook een onderliggende ziekte kan zorgen voor een slechte vacht. De dierenarts kan hierbij hulp bieden. Als de haren uit elkaar gaan staan en/of wat vettig aanvoelen, dan is dat een teken dat ze extra vachtverzorging nodig hebben.

Voor deze speciale-zorg-katten heb ik een orthopedisch kussen op de trimtafel om de gewrichten te ondersteunen. Ik zal per kat bepalen of de klitten nog verwijderd kunnen worden of dat de vacht geschoren moet worden. Als de vacht niet geschoren wordt, dan worden eventuele klitten met de hand verwijderd en de vacht wordt weer goed door gekamd.